Friday, May 6, 2016

Buat Betul-betul
Makin hari Toneplus makin dewasa, Toneplus semakin matang dan Toneplus semakin kukuh. Toneplus telah menghasilkan ramai daripada kita yang mempunyai pendapatan puluhan beribu ringgit setiap bulan. Ia bukan satu rahsia lagi. Malah tidak mustahil suatu hari nanti Toneplus akan menjadi peneraju utama dalam bidang telekomunikasi di Malaysia ini. Saya harap perkara ini akan menjadi kenyataan tak lama lagi. Syukur pada Tuhan.

Saya sekarang pun, walau pun menaja biasa-biasa, pendapatan tetap naik setiap bulan, dan saya hanya nak beritahu anda, jika ingin dapat pendapatan untuk tambah-tambah duit gaji, buatlah bisnes Toneplus, tapi kalau gaji dah cukup, tiada masalah kewangan lagi, tak perlulah buat bisnes ini.

Buatlah bisnes ni betul-betul selama 2 tahun, lepas tu lihat sendiri hasilnya dan beritahu kemudian samada nasihat tu betul atau tidak, jika anda tanya saya balik, macamana "buat betul-betul tu Encik Barian", apa yang perlu saya buat? bagus juga soalan tu.

Disini saya boleh cadangkan bagaimana cara "buat betul-betul" pada pandangan saya.

1. Ambil sehelai kerta kosong, tuliskan nama dan no phone SEMUA saudara mara, sahabat handai, kawan-kawan yang kenal sikit-sikit, jiran-jiran, rakan sekerja, rakan sekolah, rakan sepermainan, siapa sahaja yang ada kenal, tak kira dia jawatan besar ke, jawatan kecil ke, senaraikan sahaja dalam kertas anda tadi.

2. Cuba call mereka dan buat temu janji, dekat rumah dia ke, dekat kedai kopi ke, dekat rumah anda ke, tak kira, asalkan dapat buat temu janji untuk anda tawarkan satu peluang perniagaan yang sangat-sangat besar.

3. Bila dah dapat buat temu janji, pastikan sebelum anda keluar tu, mesti ada beberapa keping simkad Toneplus didalam poket. Apabila anda berjumpa mereka, keluarkan sekeping kertas kosong, terangkan dengan penuh semangat kelebihan menggunakan simkad Toneplus, seperti peluang menjana pendapatan sampingan dan terakhir insuran, point tiket kapal tebang diatas kertas tersebut.

4. Jika mereka berminat, minta terus RM98.60, berikan simkad dan ajarkan mereka cara SMS menggunakan Handphone mereka sendiri, biarkan mereka terasa senang untuk menjalankan bisnes ini.

5. Bila dah selesai dan anda ingin pulang, jangan lupa tinggalkan kertas yang anda gunakan untuk penerangan tadi kepada rakan anda tersebut, dan pastikan pada kertas itu ada tertulis no ID anda dan no handphone anda. Hadiahkan buku Panduan sekali kepada mereka. Buku panduan ini akan menjadi sekolah dan guru kepada mereka ketika ketiadaan kita.

Jika anda boleh buat satu appointment setiap malam, buatlah macam ini selama 2 tahun, insyaAllah, hasilnya saya pasti anda sendiri tidak terjangkau untuk difikirkan. Bagi saya itulah maksud "buatlah bisnes ini betul-betul selama 2 tahun".

Semoga ia boleh jadi panduan kepada sesiapa yang ingin mencapai kebebasan kewangan didalam kehidupan mereka.

Saya yakin anda boleh berjaya dalam bisnes ini.No comments:

Post a Comment