Friday, May 6, 2016

Carlos Slim Helu
Saya menyarankan supaya anda cuba babitkan diri didalam bisnes telekomunikasi. Seperti apa yang saya buat sekarang ini, saya mendekati bisnes telekomunikasi Toneplus di Malaysia ini. Toneplus Ini merupakan bisnes yang untungnya hanya sedikit, saya sering katakan, bisnes untung sepuluh sen dua puluh sen. Tak banyak. Ada juga rakan-rakan yang saya ajak menyertai perniagaan ini, mereka tak join.

Bagi saya, lebih baik bisnes yang modalnya kecil, risikonya pun kecil, kalau kena gayanya, untungnya besar juga.

Komisen pertama lebih kurang tiga angka, selepas itu dia ada naik dan ada turun, tetapi arah tuju komisen tetap kearah menaik. Komisen ini tetap akan saya perolehi kerana setiap hari, setiap minggu dan setiap bulan, orang sentiasa topup handphone mereka. Rakan-rakan boleh lihat disini, setiap hari berapa ramai orang menyertai perniagaan ini, saya ulang setiap hari network tersebut akan membesar:

Tetapi jangan lupa di Malaysia ini sahaja, seorang peniaga mula membuat perniagaan telekomunikasi, untung sepuluh sen dua puloh sen sahaja, mampu mengaut keuntungan berbillion ringgit melalui syarikat bernama Maxis Communications Berhad. Orang itu adalah Tatparanandam Ananda Krishnan. Orang kedua terkaya di Asia Tenggara di belakang Robert Kuok dan yang ke-82 terkaya di dunia dengan jumlah kekayaan bernilai US$11.7 billion. Sumber dari Forbes.

Salah seorang orang terkaya di Thailand, mengendalikan perniagaan telekomunikasi, Advanced Info Service PCL dan ketika ini memiliki 31 juta pengguna AIS. Orang tersebut adalah Thaksin Shinawatra, bekas perdana menteri Thailand.

Cuba anda lihat website ini
http://www.forbes.com/billionaires/list/
Cuba anda lihat siapakan orang nombor empat terkaya didunia, nama dia Carlos Slim Helu. Kalah Jeff Bezos, Mak Zukenberg dan Larry Ellison. Apakah perniagaan Carlos Slim Helu, telekomunikasi dengan nama América Móvil. Bisnes untung sepuluh sen dua puluh sen sahaja.

Jika anda ada masa, juga cari di internet nama-nama billionair dalam bisnes telekomunikasi, Mike Adenuga, Suni Mittal, Vladimir Yevtushenkov, Denis O'Brien, Najib Mikati, Taha Mikati, Naquib Sawiris, Richard Li, Craig McCaw, Murat Vargi, Mehmet Emin Karamehmet, Gleb Fetisov, Jan Kulczyk, Kenny Troutt dan ramai lagi.

Sebab itu saya sangat menggalakkan anda untuk membabitkan diri didalam bisnes telekomunikasi ini, dan saya amat yakin, dalam masa 2 tahun lagi, Toneplus akan menghasilkan beberapa orang jutawan di Malaysia ini yang mempunyai pendapatan ratusan ribu ringgit setiap bulan, dan tidak mustahil, pendapatan mencecah jutaan ringgit setiap bulan.

Soalannya, siapakah dia, mungkin anda dan mungkin juga saya.

No comments:

Post a Comment