Friday, May 13, 2016

Rajin Membuat Promosi
Selamat sejahtera, apa khabar hari ini?

Pernahkah anda lihat syarikat besar atau kecil menawarkan produk atau perkhidmatan menggunakan cara menyebarkan fliers.

Cara ini biasanya digunakan oleh supermarket-supermarket yang besar dan terletak di kawasan persekitaran kediaman kita. Terutama masa yang telah hampir dengan festival rasmi negara kita. Contohnya, dekat Hari Raya Aidilfitri atau Chinese New Year atau Depavali atau Pesta Keamatan atau pun Hari Gawai, ada sahaja fliers-fliers tertentu berterbangan kedalam peti surat kita, terlekat di wiper kereta, atau dalam raga motor kita.

Mengapa mereka perlu menyebarkan fliers? sudah tentu untuk mempromosikan produk-produk mereka. Jualan akan meningkat jika ada promosi.

Apa pendapat anda jika mereka menyebarkan fliers setiap hari, walau pun kos mereka akan meningkat, tetapi ada kemungkinan jualan juga akan meningkat. Tetapi tiada syarikat yang sanggup untuk menyebarkan fliers setiap hari. Tiada syarikat yang sanggup memasukkan iklan mereka kedalam TV setiap hari, kerana apa, kos pengiklanan secara manual ini amatlah tinggi.

Sama juga orang membuat promosi melalui FB. Jika rajin membuat promosi, maka ada harapan untuk mendapatkan pelanggan. Berhenti promosi maka tiadalah harapan untuk mendapatkan pelanggan. Promosi secara manual memerlukan masa yang khusus untuk mengadap laptop. Tak ramai yang sanggup menggunakan perkhidmatan FB Ads, kerana kosnya agak tinggi juga. Jadi yang tinggal hanyalah promote perniagaan anda sekali-sekala jika berkelapangan mengadap komputer.

Bisnes yang kita gunakan disini adalah Toneplus, bisnes Networking yang membuat pembayaran komisen bulanan tinggi di Malaysia ketika ini.

Jadi apa yang ditunggu lagi, jom sertai Toneplus hari ini juga, jagi ditunggu lagi dan mula merasakan bagaimana kita mendapat duit sampingan pertama melalui internet.

Berubah kepada keadaan yang lebih baik. Tentukan nasib anda sendiri hari ini, jika tidak orang lain yang menentukan nasib anda esok lusa.

Dari pagi hingga ke petang kita bekerja, sebenarnya kita digunakan sepenuhnya untuk mencapai impian dan cita-cita orang lain.
Mungkin kita seorang yang rajin bekerja, jujur, amanah, kreatif, dan sering membuat kerja yang hebat ditempat kerja, nilai kerja kita mungkin bernilai puluhan ribu atau mungkin ratusan ribu, tetapi dihujung bulan kita hanya dibayar beberapa ribu sahaja. Langsung tidak setimpal dengan usaha yang kita curahkan. Mengapa itu berlaku, kerana itulah cara dan budaya seseorang yang digunakan spenuhnya untuk mencapai impian orang lain.

Berubah hari ini kearah kehidupan yang anda impikan, jika tidak anda akan digunakan sepenuhnya untuk mencapai impian orang lain.No comments:

Post a Comment